Fara Celulita Si Vergeturi Cu GlamUp CaliVita Bautura Revolutionara Cu Colagen Hidrolizat Si Acid Hialuronic

Stiai ca productia de colagen si acid hialuronic din organism, scade treptat dupa varsta de 30 de ani? Colagenul este...

Infertilitatea masculină este greu de acceptat. De ce oare?

Infertilitatea masculină este considerată ca un handicap de cei care se se confruntă cu ea. Or, la cam 50% dintre cuplurile care întâmpină dificultăți...

Obezitatea agravează problemele stomatologice | Sănătate, Știri Medicale

Apariția cariilor este cauzată de o multitudine de factori, printre care se numără Streptococus Mutans, anatomia dintelui afectat de carie, tipul alimentației pacientului, și...

Leacuri bătrânești pentru răceală | Sănătate, Tratamente naturiste

Leacuri bătrânești pentru răceală: Oțet de mere și sare Dacă răceala este însoțită de tuse, folosește oțet de mere. Germenii patogeni nu pot supraviețui în...

Omega 3 – beneficii, proprietăţi, doză de administrare

Inima, creierul, încheieturile şi vederea beneficiază cel mai mult de pe urma acizilor graşi Omega-3. Un consum corespunzător reduce inflamaţia articulaţiilor, riscul de infarct şi demenţă, ajută la dezvoltarea cognitivă a bebeluşilor şi în afecţiuni precum sindromul ochiului uscat sau degenerescenţa maculară.

Acizii graşi Omega-3 influenţează pozitiv multe din mecanismele de bază ale organismului. Cel mai simplu de explicat: reduce inflamaţia cronică din toate ţesuturile corpului. De asemenea, ajută sistemele electrice care guvernează ritmul cardiac, reduc colesterolul şi riscul formării cheagurilor de sânge.

Ce este Omega 3?

Omega 3 sau acizii graşi esenţiali ori acizii polinesaturaţi sunt elemente esenţiale pentru funcţionarea metabolismului într-un mod optim. Omega 3 face parte din clasa acizilor polinesaturaţi, cu o legatură dublă, iar cel mai des se întâlneşte în alimente precum nuci, seminţe de in, sardine, somon, hering, halibut.

Omega 3 – proprietăţi şi tipuri

EPA – acidul eicosapentanoic

Este acidul gras care se regăseşte cel mai mult în peşte. Rolul acestui acid EPA este acela de a forma mai multe molecule numite eicosanoide. Acest tip de eicosanoide au rolul de a reduce inflamaţia, în timp ce Omega 6 are acţiune inversă, cresc inflamaţia. Acidul eicosapentanoic poate reduce depresia, dar şi simptomele pe care le au femeile în timpul menopauzei. Cele mai bogate surse de EPA sunt: somonul, creveţii, heringul, produsele lactate.

DHA – acidul docosahexanoic

Acidul docosahexanoic este esenţial pentru dezvoltarea creierului în timpul copilăriei, dar şi pentru buna lui funcţionare în perioada de maturitate. Are numeroase beneficii pentru sănătate, iar printre cele mai importante am putea aminti: ajută în cazul artritei, hipertensiunii, diabetului de tip 2, dar şi în cazul unor tipuri de cancer. Cele mai bogate surse de DHA: algele, fructele de mare, produsele de origine animală.

ALA – acidul alfa linolenic

Este acidul Omega 3 cel mai des întâlnit în alimentaţie. Cel mai mult se regăseşte în alimente care au o provenienţă vegetală, pe care organismul o transformă în EPA ori DHA. Acidul alfa linolenic se poate procura din: varza kale, boabe de soia, spanac, seminţe de in, seminţe de chia.

Când apelăm la suplimente cu Omega 3 şi cum alegem suplimentul alimentar?

Un studiu efectuat în 2017 a evidenţiat că numai 26% dintre cele 17 ţări europene analizate îşi asigurau aportul alimentar zilnic recomandat de acizi graşi Omega 3. Suplimentele alimentare cu Omega 3 pot constitui o opţiune viabilă în vederea creşterii aportului zilnic.

În suplimentele alimentare, acizii graşi omega-3 sunt regăsiţi sub formă de esteri, triacilgliceroli sau combinaţii cu fosfolipide. Având în vedere natura lipidică a acizilor graşi Omega 3, condiţionarea şi păstrarea lor reprezintă aspecte foarte importante.

Ce precauţii trebuie luate în cazul administrării suplimentelor cu Omega 3?

Din nefericire, nu doar medicamente, ci şi suplimentele alimentare pot provoca reacţii adverse sau interacţiuni medicamentoase. Cel mai important efect advers observat în urma administrării suplimentelor cu Omega 3 este afectarea agregării plachetare şi creşterea riscului de sângerare.

Esteto.ro comercializează atât produse cosmetice profesionale, cât şi numeroase produse naturiste. Intră şi alege ce ai nevoie!

Latest Posts

Omega 3 – beneficii, proprietăţi, doză de administrare

Inima, creierul, încheieturile şi vederea beneficiază cel mai mult de pe urma acizilor graşi Omega-3. Un consum corespunzător reduce inflamaţia articulaţiilor, riscul de infarct...

Fara Celulita Si Vergeturi Cu GlamUp CaliVita Bautura Revolutionara Cu Colagen Hidrolizat Si Acid Hialuronic

Stiai ca productia de colagen si acid hialuronic din organism, scade treptat dupa varsta de 30 de ani? Colagenul este...

Care sunt cele mai bune idei și metode de a face bani online?

Online se pot face bani de multă vreme. În funcție de cunoștințe, timpul disponibil, nivelul de experiență și implicare...

Descoperă 5 dintre cele mai importante beneficii ale cosmeticelor bio

Cosmeticele bio devin din ce în ce mai populare datorită mai multor beneficii ale utilizării lor. Când tocmai au început să umple rafturile din magazine,...