Nicolae: un nume special cu o semnificație aparte

Aștepți un băiat, dar nu știi ce nume să alegi? Atunci ești în locul potrivit pentru că astăzi vei afla când este sărbătorită ziua numelui pentru acest sfânt, semnificația numelui Nicolae și alte câteva curiozități și urări. De fapt, alegerea numelui pe care să-l dai copilului tău este de o importanță vitală și nu poți greși. Există multe elemente de luat în considerare, cum ar fi lungimea numelui, etimologia, sunetul, posibilele diminutive.

Astăzi, deci, informațiile se referă în mod specific la Nicolae, un nume care poate avea și variante atât românești, cât și străine. 

Denumiri semnificative: Nicolae

Care este sensul numelui Nicolae? Și semnificația numelui? Care sunt originile acestui nume? Pentru Nicolae, etimologia se regăsește în cuvântul grecesc Nikòlaos, care a fost apoi preluat din latină și a devenit Nicolaos . Semnificația numelui Nicolae poate fi interpretată în trei moduri:

  • „ Victoria poporului ”
  • „ Câștigătorul poporului ”
  • „ Oamenii victoriei ”

Într-adevăr, revenind la originea numelui grecesc Nicolae , laos înseamnă „ oameni ”, în timp ce Nike înseamnă „ victorie ”. Cele trei semnificații sunt totuși foarte asemănătoare și aduc numele Nicolae înapoi cuiva apropiat oamenilor, celor mai slabi. Sensul lui Nicolae, prin urmare , este foarte frumos și important. Dar românilor le place acest nume, nu?

Nicolae și istoria Sfântului

Când se sărbătorește și când este momentul potrivit să trimiți mesaje de Moș Nicolae? Data la care acest sfânt este amintit este 6 decembrie , pentru a-l aminti pe Sfântul Nicolae din Bari . Și în acest oraș, numele despre care vorbim primește o mare apreciere. 

Dar cine era acest sfânt? De ce se amintește cu atâta afecțiune, încât mulți aleg să le dea acest nume copiilor lor?

Patronul orașului Bari este cunoscut pentru că este protectorul docherilor, parfumierilor și marinarilor . Și-a dedicat viața Bisericii și carității, devenind și Episcop. Acest sfânt este cunoscut în întreaga lume pentru lucrările sale și se spune chiar că a făcut minuni . Nașterea sa a avut loc pe 15 martie 270 într-o zonă numită atunci Patara di Licia, care corespunde mai mult sau mai puțin Turciei de astăzi. Datorită lucrărilor sale de caritate, el a devenit Episcop de Myra și se spune că a reușit să pună capăt unei furtuni pe mare. Se spune, de asemenea, că a înviat trei tineri. Cu toate acestea, aceste presupuse minuni nu au fost documentate. 

Data la care este sărbătorit acest sfânt este 6 decembrie , ziua în care probabil a avut loc moartea sa în anul 343.

Urări pentru Nicolae de ziua numelui

După ce ai citit despre curiozități și tot ce ține de acest nume, descoperă cum să faci o surpriză celor pe care îi cunoști cu acest nume, transmițându-le cele mai bune urări. Pentru a face acest lucru, poți trimite mesaje  și multe altele. Acestea sunt urările lui Nicola de ziua de naștere , urări pentru Sfântul Nicolae , urări originale și vesele pentru o zi fericită de nume Nicola cu care să uimești oamenii pe care îi iubești. 

  • Cele mai bune urări în această zi specială dedicată ție: fie ca Sfântul Nicolae să te protejeze mereu.
  • Dragi urări în această zi specială dedicată ție: fie ca Sfântul Nicolae să te vegheze mereu.
  • Cu ocazia sfântului Nicolae îți doresc multă sănătate, fericire și nu în ultimul rând multă bucurie în viață!!!Să fii iubit și să ai parte numai de lucruri frumoase!!!!
  • Sper ca sărbătoarea Sfântului Nicolae să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și mai ales… multă dragoste!
  • Lustruiește-ți ghetele și după… mergi la culcare! Nu contează că ești singură… Moș Nicolae va veni și îți va pune în ghetuțe doar zâmbete și voie bună… să le împarți apoi în stânga și în dreapta:) Și eu o să vreau un zâmbet! Să-mi păstrezi unul!

Latest Posts