Editoare PDF și comparație între Adobe Acrobat Pro și PDF Extra

Formatul PDF (Portable Document Format) a apărut la începutul anilor 1990 ca o modalitate de a face schimb de documente cu precizie, indiferent de software-ul sau hardware-ul utilizatorilor. Astăzi, acest format de fișier s-a dezvoltat pentru a include multe funcții  noi care îi cresc potențialul. Destul de multe produse software, cunoscute sub numele de editori PDF, permit conversia, editarea, protejarea și reorganizarea unor astfel de fișiere. În acest articol vă oferim mai multe detalii despre două programe pentru editare documente PDF cu toate avantajele și dezavantajele lor. Așa că la sfârșit, să fie mai ușor pentru dvs. să decideți care dintre opțiunile va fi mai potrivită pentru nevoile voastre!

Funcții necesare

Un editor PDF trebuie să poată crea, converti și exporta fișiere PDF. Este bine să aibă tehnologia OCR care aduce căutarea și editarea PDF-urilor la un nivel cu totul nou. Opțiunile de colaborare sunt, de asemenea, esențiale. Un editor PDF ar trebui să vă permită să colaborați cu colegii și să partajați cu ușurință fișiere cu membrii echipei. În funcție de fluxul dvs. de lucru, trebuie să luați în considerare disponibilitatea serviciilor Cloud sau a aplicațiilor mobile. O interfață intuitivă este, de asemenea, o funcție importantă. Indiferent de experiența utilizatorilor, aceștia ar trebui să poată îndeplini sarcinile de bază fără prea bătăi de cap. Și nu în ultimul rând, un produs software bun ar trebui să vină cu asistență satisfăcătoare pentru clienți.

Aici vă vom prezenta două variante de software pentru a lucra cu fișiere PDF: Adobe Acrobat Pro și PDF Extra de la MobiSystems:

Adobe Acrobat Pro

Formatul PDF a fost inventat de la Adobe și este normal Adobe să fie un brand bine stabilit considerat standardul industrial care câștigă încrederea clienților. Unii profesioniști consideră că Adobe Acrobat Pro DC este cel mai bun editor PDF de pe piață. Alții cred că există produse mai ușor de utilizat, cu funcții suficiente și pe lângă asta sunt mai ieftine.

Adobe Acrobat Pro probabil oferă cel mai cuprinzător set de funcții precum:  reordonarea, rotirea, decuparea, adăugarea și ștergerea paginilor, împărțirea și îmbinarea fișierelor PDF. Cu Adobe puteți crea un fișier PDF prin scanare un document de hârtie sau de la o imagine/captura de ecran, de la website prin introducere adresei URL etc. Tot cu Adobe Acrobat, utilizatorii pot transforma documentele scanate în PDF-uri editabile și în care puteți căuta. Cu funcția OCR textul este recunoscut și reprodus cu același font. Când fontul respectiv lipsește, aplicația îl creează automat. Tot puteți semna documente electronic, să creați formulare de completare să lăsați comentații și multe altele. În acest program sunt incluse multe funcții de colaborare și securitate.
Pentru unii este mai greu să folosească acest software, pentru alții este scump, dar în general este una dintre cele mai preferate variante.

✔️ set de funcții complet

✔️ creare precisă de fișiere PDF

✔️ tehnologie OCR [Optical Character Recognition] fiabilă

✔️ instrumente de securitate puternice

✔️ disponibil pentru ambele Windows și macOS

❌ lipsesc unele funcții de citire

❌ provocare pentru utilizatori fără experiența

❌ scump

PDF Extra de la MobiSystems

Acest program de computere – PDF Extra 2023, vă permite să gestionați, editați, organizați și să lucrați cu documente în format PDF. Produsul are un set de funcții și instrumente cuprinzător așa că este suficient pentru majoritatea utilizatorii. Și are și un preț accesibil.

Cu funcțiile de editare , puteți aplica orice modificări textului, imaginilor și machetelor. Puteți modifica structura și designul PDF-urilor. Aceasta include editări de text complet, redimensionarea și rotirea imaginilor locale, inserarea imaginilor de pe web și ajustarea elementelor suplimentare. De asemenea, utilizatorii pot reorganiza structura fișierului și să îmbină fișiere. Funcția Etichete și marcaje ajută la o mai bună navigare a fișierelor. În ceea ce privește conversia de la un format la alt, cu acest program puteți transforma fișier PDF în Word, Excel sau ePub. Cu PDF Extra puteți semna documente electronic și tot este posibil să completați formulare de completare. Există o funcție cu care puteți insera ștampile prin care să etichetați starea documentelor.
Funcția de colaborare este disponibilă și pentru acest produs. Pentru securitatea sunt incluse opțiuni de criptare prin certificate digitale, parolă și autentificare suplimentară prin marcaje de timp.

✔️ preț accesibil

✔️ set extins pentru editare și organizare

✔️ funcții de citire – ușor de utilizat

✔️ ușor de utilizat

❌ lipsesc unele funcții de securitate

❌ mai puține opțiuni de creare și conversie

❌ fără funcție OCR

❌ nu este disponibil pentru macOS

Rezumat
În funcție de nevoile și bugetul vostru trebuie să alegeți dacă aveți nevoie de probabil cel mai bun produs pe piața – Adobe Acrobat la un preț mai scump cu un Centru de ajutor complet? Sau nu aveți nevoie de toate funcțiile și preferați să economisiți cu o alternativă destul de bună cum este PDF Extra de la MobiSystems?

Latest Posts