Cum alegi scaunul auto pentru copii?

Alături de un cărucior și un pătuț, părinții adesea cumpără scaune auto pentru copii. Scaunul auto este o componentă extrem de importantă pentru siguranța copilului sau a bebelușului pe drum.Părinții adesea se confruntă cu un proces dificil în achiziționarea unui scaun auto pentru copilul lor.Prin urmare, poți conta pe magazinul online wawababy.ro și pe sfaturile specialiștilor. În magazinul online vei găsi  o gamă largă de scaune auto pentru copii. Acestea sunt produse de top care îți garantează că bebelușul sau copilul tău se va simți în siguranță și confortabil în timp ce călătorește cu mașina. Acest produs face parte din echipamentul obligatoriu auto de care părinții cu copii ar trebui să țină cont. În plus, legea impune ca toți bebelușii și copiii mici să fie amplasați în siguranță în mașină.  

Scaunele auto sunt de tipuri diferite și sunt proiectate și clasificate în grupuri de copii cu diferite greutăți sau vârste. Unele scaune auto sunt multifuncționale și pot fi utilizate pentru două sau mai multe grupe de vârstă. În magazinul online wawababy.ro, pe lângă scaunele auto pentru copii, vei găsi și multe alte accesorii pentru aceste tipuri de dispozitive, care vor facilita călătoria copilului în mașină. Siguranța și liniștea copilului tău în timpul călătoriei, sunt cele mai importante și de aceea, ar trebui să alegi doar produse de calitate, care îndeplinesc toate standardele europene de siguranță.

Tipuri de scaune auto

Pentru a alege un scaun auto, poți ține cont de clasificarea pe grupe și care depinde de greutatea copilului. Te poți folosi de ea pentru a alege mai ușor un scaun auto:

  • grupa 0 – pentru copii cu o greutate mai mică de 10 kg;
  • grupa 0+ – pentru copii cu o greutate mai mică de 13 kg;
  • grupa I – pentru copii cu greutatea cuprinsă între 9 și 18 kilograme;
  • grupa II – pentru copii cu greutatea cuprinsă între 15 și 25 de kilograme;
  • grupa III – pentru copii cu greutatea cuprinsă între 22 și 36 de kilograme.

În plus, scaunele pot fi împărțite în două clase, complete și incomplete.

Clasa completă include sisteme complete de siguranță care au atașamente și toate componentele și, uneori, chiar au un scaun suplimentar pe care îl poți atașa scaunului principal. Clasa incomplete include sisteme de siguranță parțiale, adică, un scaun care trebuie utilizat împreună cu o centură de siguranță obișnuită pentru adulți.
De asemenea, ar trebui să știi că nu este întotdeauna necesar să schimbi scaunele în funcție de creșterea copilului, deoarece, majoritatea producătorilor, fabrică scaune auto care combină diferite grupuri. Adică scaunele pot fi întinse sau anumite elemente pot fi scoase, astfel încât să se potrivească unui anumit grup.

Scaune auto combinate

Scaunele auto combinate sunt scaune care combină mai multe grupuri, care pot fi ajustate pe măsură ce copilul crește. Acestea acoperă mai multe grupuri, de exemplu grupul 1, 2 și 3, care sunt potrivite de la 9 până la 36 de kilograme, aproximativ 1-11 ani. În magazinul online Wawa Baby vei găsi multe modele de scaune auto care prezintă flexibilitatea de a fi orientate spre înainte sau spre spate, au centuri reglabile pe înălțime și poziții multiple de înclinare.

Latest Posts