Cele mai frecvente greșeli făcute cu un șampon nuanțator

Când părăsiti salonul după ce v-ati vopsit, părul arată fantastic. Toți cei pe care îi intalniti va spun că arata grozav. Cu toate acestea, în timp, culoarea se estompează și părul își va pierde din atractivitate.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă păstra culoarea părului între vizitele la salon: așteptați să vă spălați părul cel puțin 72 de ore după ce l-ați vopsit. Utilizați produsele potrivite pentru îngrijirea părului, care sunt făcute special pentru părul vopsit. Nu vă spălați prea mult părul. Evitați căldura excesivă. Și puteți încerca, de asemenea, șampoane și balsamuri nuanțatoare.

Șampoanele și balsamurile de acest tip au în ele pigmenți care se depun pe păr pentru a ajuta la neutralizarea oricăror tonuri nedorite sau pentru a adăuga o culoare temporară subtilă – astfel, acestea vă pot ajuta părul să arate proaspăt.

Nu trebuie să utilizați șampoanele și balsamurile care depun culoare imediat după ce vă vopsiți părul. Deoarece au pigmenți în ele, nu ai vrea sa faceti să se încurce cu munca profesionistului, la salon. Cel mai bun moment pentru a le folosi este atunci când observați că culoarea începe să se estompeze, acest lucru vă va ajuta să păstrați look-ul mai mult timp.

Se recomandă utilizarea lor de până la trei ori pe săptămână sau la nevoie. Și înainte de a începe să utilizați produsele, veți dori să fiți conștienți de câteva greșeli comune, pe care unii experți le-au evidențiat:

Aplicarea lor pe culoarea greșită a părului: cea mai mare eroare este aplicarea pe părul prea închis. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile și aplicați la nivelul de păr recomandat.

Nu aplicați suficient produs: Trebuie să aplicați o cantitate generoasă de balsam pentru a satura părul uniform, spun specialistii.

Aplicarea de prea mult produs: unii hair stylisti spun că o altă greșeală comună este utilizarea excesivă a unui șampon violet sau albastru pe părul blond. Pigmenții se pot acumula, făcându-ți blondul să pară prea cenușiu și uneori mai plictisitor și mai închis. Dacă exagerezi tonifierea, poți folosi anumite produse pentru a neutraliza și a adăuga căldură înapoi în părul tău.

Nerespectarea instrucțiunilor de sincronizare: O altă greșeală este să nu lași produsul suficient de mult timp (sau la momentul potrivit). Este important să lași balsamul pentru timpul recomandat pentru a face ca respectiva culoare să se depună pe păr.

Prea multa coafare termica: Pentru a ajuta la menținerea tonului, mențineți coafarea cu căldură (cu ondulator etc.) și expunerea la soare la minimum, spălați-vă părul mai rar și clătiți-vă cu apă călduță pentru a ajuta la păstrarea culorii și la menținerea părului sănătos.

Latest Posts